O firmie Boskie Źródło
Tradycyjne receptury, rzemieślnicze metody – oleje w olejarni Boskie Źródło wyciskamy z nasion w prasach ślimakowych, nie poddajemy żadnej obróbce termicznej czy chemicznej.
Tłoczymy oleje “jak dawniej”. Najważniejsze jest Ziarno, Czas i Serce do tłoczenia i wszystko zgodnie z naturą.
Poznaj nasze produkty tworzone na zamówienie.
Olejarnia Boskie Źródło – tłoczymy zdrowie!
Witajcie w olejarni Boskie Źródło!
Jestem Tomasz Dudziński, od wielu lat pasjonuję się zdrowym żywieniem i gotowaniem. Kilka lat temu postanowiłem podzielić się moją pasją z innymi i otworzyłem Olejarnię Boskie Źródło.
Tłoczę oleje tak jak robiło się to dawniej czyli tradycyjną metodą – na zimno, nie filtruję i nie poddaję żadnej obróbce termicznej czy chemicznej.
Dla mnie najważniejsza jest jakość. Używam wyselekcjonowanych polskich ziaren, najczęściej od podkarpackich rolników. Dzięki pasji do tego co robię, powstają zdrowe i doskonałe w smaku oleje, które od pokoleń gościły na polskich stołach jak np. rzepak, len złocisty, wiesiołek, ostropest, rydzowy, konopia oleista, czarnuszka oraz słonecznik.
Przywiązuję dużą wagę do ziaren - sprawdzam je osobiście, aby zapewnić, że są najwyższej jakości, co bezpośrednio przekłada się na smak i wartości odżywcze naszych olejów.
Dziękuję, że jesteście z nami!
Poznaj nasze produktyPoznaj naszych ekspertów
Dr Barbara Piekło
dietetyk dzieci, młodzieży i dorosłych. Specjalista z zakresu żywienia kobiet w ciąży i w okresie laktacji – Promotorka Karmienia Piersią. Organizatorka wielu wydarzeń i warsztatów dla Kobiet w okresie okołoporodowym, podczas których wspiera Mamy w dbaniu o zdrowe i racjonalne odżywianie w ciąży oraz obejmuje opieką rodziców podczas rozszerzania diety Maluszków. Dietetyk posiadająca szerokie doświadczenie w prowadzeniu dziecięcych pacjentów z alergiami pokarmowymi, nietolerancją pokarmową, zaburzeniami odżywiania oraz w chorobach autoimmunologicznych. Stale współpracująca z lekarzem pediatrą i diabetologiem oraz psychologiem. Pracuje z dziećmi i nastolatkami borykającymi się z problemem otyłości, wybiórczym jedzeniem czy podczas zmian nawyków żywieniowych.
Preferuje holistyczne podejście włączając w proces zdrowienia zarówno rodzinę pacjenta jak i innych specjalistów. Jest współzałożycielką projektu „Inspiracje na Talerzu”, gdzie chce poszerzać świadomość i wiedzę o zdrowym odżywianiu, sięgając po smaczne, proste przepisy dostępne każdemu z nas. Zachęca całe rodziny do myślenia o tym co jemy i wspólnego gotowania.
Prowadzi warsztaty dla Rodziców i Małych Dzieci, od żywienia podczas ciąży i laktacji poprzez „Pierwsze smaki” Waszego Malucha. Szkoli specjalistów korzystając z wieloletniego doświadczenia pracy w warunkach szpitalnych oraz na uczelni, propaguje najnowszą wiedzę i aktualne doniesienia naukowe. Ponadto, w swoim doświadczeniu zawodowym miała również możliwość poznawania jakości i składu odżywczego mleka kobiecego oraz jego wpływ na zdrowie wcześniaków na oddziale OITN, jako Koordynator Banku Mleka. Współautorka poradnika „Mleczna Droga”, „Mleko Mamy ma Moc” i „Kuchenne opowieści – Żywienie w okresie karmienia piersią”.
Prywatnie szczęśliwa żona, mama dwóch dziewczynek, przyjaciółka. Pomysłodawczyni i założycielka Przystanku Rodzina w którym koordynuje pracę zespołu, a także prowadzi dla Was warsztaty, zajęcia w szkole rodzenia i szkolenia dla profesjonalistów. Znajdziecie ją również w gabinecie, gdzie obejmie Was całościową opieką dietetyczną.